Mondkapjes bestellen

Mondkapjes bestellen? Hygienekoning.nl is Europees distributeur in mondkapjes en andere hygieneproducten.

Mondkapjesplicht

Sinds 1 December 2020 geldt een mondkapjesplicht in Nederland. Dit houdt in dat het verplicht is om een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes. Wil jij weten waar een mondkapje verplicht is?:

 • In openbare plekken zoals Museums, Theaters en winkels
 • Middelbare scholen, Hoge scholen, Universiteiten. Maar geen basisschool
 • Bij contactberoepen zoals Kapper, Nagelstudio, Fysiotherapeut, Massage
 • In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en in de bushaltes
 • In de bus, trein en in het vliegtuig.
Welke mondkapjes zijn geschikt voor een mondkapjesplicht? Alle niet-medische mondkapjes, herbruikbare mondkapjes gemaakt van stof en zelfgemaakte mondkapjes zijn toegestaan. Het is niet toegestaan om een zakdoek, sjaal of buff te dragen als mondkapje.

Mondkapjes bestellen

Een Mondkapje kopen kun je voordelig doen bij Hygienekoning.nl. Zij zijn namelijk Europees distributeur in kwaliteits mondkapjes en hebben alle producten ruimschoots op voorraad.

Wil je mondkapjes bestellen, Nitril handschoenen, Latex handschoenen, Vinyl handschoenen of een faceshield? Hygienekoning heeft een groots assortiment aan producten met een snelle levertijd. Bestel je voor 16:00? Dan wordt je bestelling de volgende dag nog geleverd!

Hygienekoning.nl staat voor kwaliteit. Ze leveren een hoge kwaliteit service, en hebben een goed bereikbare klantenservice. Vragen? Je kunt ze makkelijk bereiken via chat, telefoon, whatsapp of email. Je hebt daarnaast ook 14-dagen recht van retour op alle producten, als je bijvoorbeeld niet tevreden bent over het geleverde product.

Hoe test je de kwaliteit van een mondkapje?

Hygienekoning.nl heeft 5 tips om de kwaliteit van een mondkapje te testen voor jou onder elkaar gezet.

 • Mondkapjes zijn waterdicht. Het mag dus geen water doorlaten, als je dit in het mondkapje doet.

 • Mondkapjes laten geen lucht door. Als je een mondkapje op hebt, kun je dus geen aansteker uitblazen.
 • Geschikte mondkapjkes zijn 3-laags. Knip dus een mondkapje open, en je zult 3 verschillende lagen stof zien.
 • Mondkapjes zijn niet brandbaar. Als je er dus een aansteker aan houdt, mag deze niet in brand vliegen.
 • Mondkapjes zijn van dikke kwaliteit. Je kunt er dus niet doorheen kijken, als je deze voor het licht houdt.
 • Nitril Handschoenen bestellen

  Hygienekoning.nl heeft niet alleen mondkapjes, maar ook een breed assortiment aan Nitril handschoenen. Wil jij een latex-vrije handschoen bestellen? Dan is een Nitril wegwerp handschoen iets voor jou. Nitril handschoenen zijn namelijk latex-vrij en worden daarom veel gebruikt in de medische industrie en bij contactberoepen.

  Je weet namelijk nooit of iemand een latex-allergie heeft. Mensen met een latex-allergie kunnen al een allergische reactie krijgen op het moment dat ze in contact komen met een latex handschoen. Door Nitril handschoenen te gebruiken, loop je het risico niet dat iemand een allergie kan krijgen.

  Nitril handschoenen zijn over het algemeen sterker dan Vinyl handschoenen. Dit resulteert dat je een Nitril handschoen langer kunt doordragen dan een Vinyl handschoen. Als je een wegwerp handschoen namelijk langer dan 3 uur gebruikt, wordt veelal geadviseerd om een Nitril handschoen te dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nagelsalons en beautysalons. Kappers bijvoorbeeld gaan sneller voor Vinyl handschoenen aangezien ze deze sneller wisselen.

  Hoe draag je een mondkapje veilig?

  Hygienekoning.nl heeft speciaal voor jou een stappenplan online gezet, hoe jij je mondkapjes op een veilige manier kunt dragen;

 • Was je handen voor minimaal 20 seconden, of gebruik een desinfecterende alcoholgel
 • Pak het mondkapje aan beide oorlussen vast. Raak het mondkapje zelf niet aan.
 • Doe de oorlussen om je oren. Zorg dat het mondkapje een goede pasvorm heeft, en buig desnoods de neusclip om je neus.
 • Blaas in het mondkapje. Als het mondkapje een goede pasvorm heeft, mag er namelijk geen lucht aan de zijkanten ontsnappen. Gebeurd dit wel? Dan moet je de oorlussen strakker aantrekken. Je kunt hier ook een knoopje in maken.
 • Draag het mondkapje maximaal 3 uur. Vervang het daarna met een nieuw mondkapje. Volg de stappen dan opnieuw.
 • Goedkoop mondkapjes bestellen

  Goedkoop mondkapjes bestellen? Hygienekoning.nl hanteert altijd de laagste prijs van Nederland voor haar kwaliteit mondkapjes. Wil jij mondkapjes vergelijken? Dan hoef je nog alleen naar Hygienekoning.nl te gaan.

  Door het brede assortiment van Hygienekoning is er altijd een product die in jou keuze valt. Door ons strenge inkoopsbeleid ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit, maar ook voor de laagste prijs van Nederland! Ben je toch niet tevreden over het product? Geen probleem, wij hanteren altijd een gratis 14-dagen recht van retour. Dit beteken dat jij jou product gratis terug mag sturen, indien jij hier niet tevreden over bent.

  Mondkapjes snel geleverd? Al onze producten zijn voorradig. Bestel je voor 16:00? Dan wordt je bestelling de volgende dag nog geleverd!