Hoe werkt een espressomachine?

Dus, hoe werkt een espressomachine precies? En hoe is de snelste en gemakkelijkste manier om te leren hoe ze werken zonder te verdwalen in het technische jargon?

Werking?

Het antwoord op beide vragen is door het proces van het extraheren van water uit een reservoir (meestal gemaakt van roestvrij staal of een ander sterk geleidend materiaal) en het vervolgens door de binnenkant van de espressomachine te persen. Water stroomt uit dit reservoir door een reeks buizen, die zijn bekleed met kleine metalen platen. Als het water zich in de machine bevindt, worden de metalen platen heet en beginnen ze, net als in een waterkoeler, de vloeistof op te warmen.

Wanneer de druk van de vloeistof stijgt, verplaatst de pomp van de espressomachine het water door de waterleidingen naar de hoofdkamer waar het door een koffiedikkamer wordt geduwd (meestal ook gemaakt van roestvrij staal). Daar wordt de espresso dan klaargemaakt om te drinken. Hier moet druk worden uitgeoefend om het water sneller door de espresso te drijven, waardoor een hogere druk ontstaat.

Nu heb je misschien gehoord dat een espressomachine mechanische middelen gebruikt om het water door de machine te verplaatsen. Dit komt doordat de druk in de koffiezetkamer voor espresso altijd groter zal zijn dan daarbuiten - en de machine zal ook effectiever kunnen werken. Maar heeft de manier waarop het water door de machine beweegt enig effect op de smaak van de espresso?

3 manieren

Nou, de waarheid is dat er drie verschillende manieren zijn waarop een espressomachine zijn drankjes beter kan laten smaken. De eerste betreft het verhogen van de druk van het water door de machine, het verhogen van de snelheid waarmee het water door de machine gaat en, last but not least, het gebruik van verschillende soorten molens om de koffiebonen te malen.

Door de druk in een espressomachine te verhogen, kan de druk van het water in de machine veel hoger zijn dan buiten. Omdat de druk van het water binnenin hoger is, zal het water de vloeistof sneller naar binnen duwen en het sneller laten passeren. Hoe hoger de druk, hoe langer het duurt voordat het water door de machine stroomt.

Ook door de snelheid waarmee het water door de machine beweegt te verhogen, kan de druk worden verhoogd met een veel lagere druk, maar met een veel lagere snelheid. Dit komt omdat water en espresso meestal uit moleculen bestaan, en het kan even duren voordat moleculen een bepaalde hoeveelheid druk hebben doorstaan, waardoor de druk in sommige delen van de espressomachine veel lager kan zijn.

Ten slotte gebruiken sommige machines koffiemolens (of gemalen) om de bonen te malen, wat, zoals hierboven vermeld, een verschil maakt in de consistentie van de drank. De koffiemolens kunnen echter ook de temperatuur van de vloeistof binnenin veranderen, waardoor de resultaten niet identiek zijn. De laatste optie is om verschillende soorten koffiedik te gebruiken, met hetzelfde type molens, maar met verschillende soorten water in de machine.

Dus, welke effecten hebben deze opties op hoe een espressomachine werkt? Welnu, als je geïnteresseerd bent om te leren hoe een espressomachine werkt, dan heb je waarschijnlijk al besloten dat je er een wilt kopen - en dat is heel goed nieuws!

Nu weten we wat de verschillende effecten zijn van het verhogen van de waterdruk door uw espressomachine op hoe een espressomachine werkt. Maar we weten ook dat er andere factoren zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert te begrijpen wat de beste manier is om met deze machine een drankje te maken.

Conclusie

Hoe een espressomachine werkt, is echter een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden zonder in de details te kijken. Het is mogelijk om thuis je eigen espresso te maken met een eigen espressomachine, maar misschien wil je ook een geautomatiseerde machine kopen die in een fabriekstempo werkt - of zelfs een machine die op maat gemaakte espresso aanbiedt. Maar welke machine u ook kiest, houd er rekening mee dat de keuze van de machine een aanzienlijke invloed zal hebben op hoe je een espresso apparaat gaat kopen.

Ook al heeft een machine misschien geen invloed op hoe een espressomachine werkt, het soort koffie dat je zet, het type koffiemolens en het soort espresso dat je zet, allemaal een grote invloed hebben op hoe een espressomachine werkt. bedienen. Zorg er daarom voor dat u, voordat u de keuze maakt om te kopen, de tijd neemt om alle opties te overwegen die voor u beschikbaar zijn.