De meest duurzame woon accessoires

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier om je huis in te richten dan ben je bij ons aan het juiste adres. Winkels liggen vol met woondecoratie volgens de laatste trends. Deze woon accessoires worden vaak massa geproduceerd van goedkope materialen zoals plastic.

Droogbloemen

Er gaat niets boven verse bloemen op tafel. Het nadeel is echter dat verse bloemen niet altijd duurzaam zijn. Exotische bloemen komen regelmatig uit het buitenland wat betekent dat ze in het vliegtuig worden vervoerd. Dit is niet bepaald duurzaam en draagt bij aan een hogere CO2-uitstoot. Dit komt met name doordat verse bloemen vaak na een week al in de prullenbak belanden. Droogbloemen zijn daarom een mooi alternatief. Bloemen die op de juiste wijze gedroogd zijn kunnen jaren meegaan en je hebt er geen onderhoud aan. Op deze manier vang je twee vliegen in één klap!

Meubels van natuurlijke materialen

Meubilair van echt hout is bijzonder duurzaam omdat het erg lang meegaat. Andere materialen zoals natuursteen hebben ook een lange levensduur. Kies het liefst voor meubilair wat qua stijl tijdloos is. Het is vaak aantrekkelijk om voor meubels te kiezen die op dat moment in zijn. Het nadeel is echter dat trends al snel kunnen gaan vervelen. Bovendien worden meubels die op dit moment in zijn meestal snel geproduceerd waardoor de kwaliteit minder kan zijn. Met de juiste inrichting zul je graag tijd in huis doorbrengen. Misschien kies je er voortaan wel voor om een online casino te bezoeken in plaats van op stap te gaan. Dankzij je duurzame woon accessoires zul je namelijk heel graag tijd doorbrengen in je woning, zowel alleen als met je geliefden.

Planten

Een ander duurzame woonaccessoire zijn planten. Je hoeft geen groene vingers te hebben om je huis op te fleuren met planten. Er zijn namelijk hele makkelijke soorten waarbij een keer per week een beetje water al volstaat. Planten zorgen voor een hoop gezelligheid en voegen kleur toe aan je interieur. Bovendien zijn deze levende wezentjes het perfecte voorbeeld van duurzaamheid.

Hergebruik glazen potten en flessen

Een van de beste manier om duurzaam bezig te zijn is door het hergebruiken van producten. We kopen regelmatig sauzen, dranken en andere producten in verpakking van glas. Het voordeel van glas is dat je het in de vaatwasser kunt reinigen en dat het lang meegaat. Je kunt de glazen potten en flessen gebruiken voor het bewaren van voorraad. Bovendien zijn mooie glazen flessen ideaal als bloemenvaas.

Potpourri

In bijna elk huis zijn wel geurkaarsen te vinden, we houden immers van een huis wat heerlijk fris ruikt. Deze geurkaarsen zitten echter vol met parfum wat niet altijd even goed is om in te ademen. Daarbij gaan geurkaarsen bij regelmatig gebruik al snel op. Een beter alternatief voor een duurzaam huis is het maken van potpourri. Vaak kun je met behulp van ingrediënten uit huis al een heerlijke potpourri creëren. Een potpourri is in principe een verzameling van heerlijk geurende ingrediënten. Je kunt deze drogen en in huis neerzetten of verwarmen in een pan met water. Maak vandaag nog zelf een potpourri met behulp van geurende bloemen, fruit en kruiden. Snijd bijvoorbeeld een appel en sinaasappel in schijfjes en verwarm deze in een pan met ruim water. Voeg nu nog wat kruidnagels, een kaneelstokje en steranijs toe voor een heerlijk ruikende ruimte.

Ledverlichting

Een van de makkelijkste oplossing om je huis te verduurzamen is door het installeren van ledverlichting. Het elektriciteitsverbruik van deze lampen is stukken minder dan traditionele gloeilampen. Bovendien gaan ledlampen over het algemeen veel langer mee. Kies voor ledverlichting die je kunt dimmen zodat je het extra knus in huis kunt maken.